Connect with us

Nieuwste

Verdwaalde witte dolfijn in Seine overleden

witte dolfijn

De in de Seine verdwaalde witte dolfijn is overleden. Een team van tachtig experts begon dinsdagavond met een enorme reddingsactie. Jammer genoeg overleefde het zoogdier de reddingspoging niet. Tijdens het transport naar een sluis is de beloega overleden.

De witte dolfijn werd met een kraan gevangen in een hangmat en naar een vrachtwagen gehesen. Een team van dierenartsen begon het dier meteen te verzorgen. Het zoogdier was echter fel vermagerd en de gezondheidstoestand van het 800 kilo wegende dier was alarmerend. Ook de reddingsactie zelf zorgde voor heel wat stress.

Vorige week dinsdag werd het dier voor het eerst gezien. Donderdag bevond de witte dolfijn zich op meer dan 100 kilometer van de kust, waarna de experts het even uit het oog verloren.

Deze walvisachtigen komen doorgaans alleen voor in koude wateren. Soms duiken ze ook zuidelijker op. De beloega kan tot vijf meter lang worden.