-

Nieuwste

Politie deelt beelden: hoogbejaard stel opgelicht voor duizenden euro’s

opgelicht

De politie zoekt naar een man die een hoogbejaard stel uit Castricum duizenden euro’s lichter maakte. De feiten vonden plaats in mei. Nu maakt de politie beelden van de verdachte openbaar.

De jongeman slaagde erin door phishing en spoofing de bankpas van het echtpaar af te troggelen. Het echtpaar kreeg op 7 mei een telefoontje van iemand die zich voorstelde als bankmedewerker. Hij beweerde dat ze een valse mail hadden ontvangen en dat daardoor een betaling was mislukt.

De verdachte adviseerde het koppel om hun bankpassen door te knippen en in een envelop aan een andere medewerker te overhandigen. Later stond die daadwerkelijk voor de deur. Het koppel overhandigde de envelop en ging ervandoor.

Diezelfde dag werden er meerdere geldbedragen opgenomen. Het echtpaar is in totaal duizenden euro’s kwijt. Nu geeft de politie beelden vrij van de geldautomaat aan de Geesterduinweg in Castricum. Mensen die de man herkennen moeten contact opnemen met de politie.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder