Connect with us

Nieuwste

Nederland zet zich schrap voor superhittegolf

hittegolf

Vandaag was er nog plaatselijk wat regen te bespeuren, maar vanaf dinsdag krijgen we weer een hittegolf. Tegen het eind van de week stijgt het kwik naar de 34 graden. In het zuiden is er mogelijk sprake van een superhittegolf.

Weeronline meldt dat de zon vanaf woensdag onafgebroken zal schijnen. Het waait matig en hier en daar zijn er sluierwolken. In het zuidoosten van het land kan de temperatuur oplopen tot 32 graden, terwijl het op de Wadden 26 tot 28 graden is.

Donderdag wordt het pas echt tropisch weer. Omdat de wind draait, wordt er dan meer warme lucht aangevoerd. Meteorologen voorspellen temperaturen van minstens 30 graden. Landinwaarts lopen de temperaturen nog meer op. Ook de dagen daarna blijft de zon volop schijnen en blijft het tropisch warm.

In België wordt zelfs een superhittegolf verwacht. “Sommige weermodellen voorspellen lokaal zelfs een zogenaamde superhittegolf. Dat is een hete periode van vijf dagen met meer dan 30graden, waarvan drie dagen warmer dan 35 graden.”