Connect with us

Nieuwste

John de Mol woedend om nieuwe beschuldiging: geen interview

John de Mol

John de Mol gaat niet meewerken aan een nieuwe aflevering van Boos over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Dat meldt zijn woordvoerder. Tim Hofman had een interview aangevraagd, maar dat wordt dus geweigerd.

In de verklaring namens de Mol staat te lezen: “Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen.”

De woordvoerder verduidelijkt: “Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.”

In een vorig gesprek erkende John de Mol al dat hij op de hoogte was van een melding en dat hij Rietbergen toen op de vingers heeft getikt.

Bewijsmateriaal

Na het verzoek om een interview vroeg de Talpa-topman om inzage in het bewijsmateriaal waarop de beschuldiging is gebaseerd. Daarover zegt de verklaring: “Er is ons vervolgens een transcript gestuurd van een heimelijk opgenomen telefoongesprek en een aantal apps. De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren.”

Stiekem opgenomen gesprek

De Mol vervolgt in zijn verklaring: “Daarnaast gaat het hier om een in het geheim opgenomen gesprek tussen een anoniem persoon en een vertrouwenspersoon over de werkzaamheden van die vertrouwenspersoon. Wij hebben – gezien het belang van vertrouwelijkheid voor de rol van een vertrouwenspersoon – ernstige bedenkingen bij deze gang van zaken. De appjes die wij ingezien hebben geven ook geen nieuwe informatie. Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging.”

Op basis van deze info heeft John dan besloten om geen nieuw interview te geven aan de Boos-presentator.