-

Nieuwste

Giel Beelen verantwoordelijk voor ontslag vliegtuigpersoneel

Giel Beelen

Giel Beelen was samen met zijn partner in Colombia toen het fout liep op een luchthaven. Hij had er ongeluk zijn telefoon in het vliegtuig laten liggen. Die kon het personeel maar niet terugvinden. “Er is één iemand die zijn baan is verloren. Ik voel me daar wel schuldig over.”

Giel genoot samen met zijn vriendin van een wondermooie reis door Colombia. Toch was er ook een duister kantje.

Hij legt uit: “Er was één keer dat ik op een vliegveld zo stom was geweest om mijn telefoon in het vliegtuig te laten. Ik mocht niet terug om hem op te halen.” Giel moest uren blijven wachten, omdat de telefoon maar niet werd teruggevonden. Uiteindelijk besloot het stel om dan maar zonder telefoon te vertrekken. “En dan heb je natuurlijk Zoek Mijn iPhone. Ik denk dat we al een uurtje weg waren van het vliegveld en toen zag ik toch even dat hij online was.”

Schuldig

Later keerde Giel terug naar het vliegveld om de politie in te lichten. De politie checkte waar de telefoon het laatst online was. “Gelukkig had ik een chauffeur die wel een beetje kon vertalen. Ze zeiden: ‘Hij is toch wel in een gedeelte gevonden waar nogal wat mensen werken. Lang verhaal kort: ze hebben al die kluisjes opengedaan van die mensen die daar werken. En ik voel me daar wel schuldig over: er is namelijk één iemand die dus echt zijn baan is verloren. Maar ik had mijn telefoon weer terug.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder