-

Nieuwste

Buren studentenflat ergeren zich nu al dood aan prinses Amalia

prinses Amalia

Amalia is nog maar pas in haar studentenwoning in Amsterdam ingetrokken of de buren ergeren zich nu al blauw aan de prinses. Een onschuldige actie zorgt voor een hoop ophef.

Na het stappen parkeert Amalia haar fiets altijd voor haar studentenwoning. En dat tot grote ergernis van de buren. Daar mogen namelijk helemaal geen fietsen staan. De reden daarvoor is dat ouderen en mindervaliden zo de toegang wordt versperd.

Op foto’s is te zien hoe de prinses haar fiets tegen de trap van het huis parkeerde. Er staan nog andere fietsen van medestudenten. Op elke fiets plakt een sticker. De tekst luidt: “‘Foei! Ik mag hier niet staan. Ik blokkeer de stoep.”

De stickers zijn van een belangenvereniging voor bewoners van Amsterdam. Zij zijn al die fietsen op de stoep meer dan zat. Mensen in rolstoelen of op een scootmobiel kunnen zo niet meer vlot passeren. Amalia was zich wellicht van geen kwaad bewust. Maar als ze in herhaling valt, wordt haar slot doorgeknipt en haar fiets opgehaald door de gemeente.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder