-

Nieuwste

Brandweerman verklapt laatste woorden prinses Diana

prinses Diana

Het is ondertussen 25 jaar geleden dat prinses Diana op tragische wijze verongelukte in Parijs. Nu onthult een van de brandweerlieden, die als eerste ter plaatse kwam, wat haar laatste woorden waren.

Diana overleed op 31 augustus 1997 tijdens een zwaar auto-ongeluk in Parijs. De prinses was toen 36 jaar oud. Ook de bestuurder en haar metgezel Dodi Fayed lieten het leven. Hun auto crashte in de Pont de l’Alma tunnel en kort daarna waren de hulpdiensten ter plaatse. Brandweerman Xavier Gourmelon zag haar toen voor het eerst en hij had op dat moment geen idee wie ze was. Aanvankelijk dacht hij niet dat de vrouw zwaargewond was, omdat ze bij bewustzijn was en haar ogen open had.

De brandweerman hield haar hand vast en troostte haar. Xavier stelde haar gerust en zei dat ze kalm moest blijven, terwijl ze haar uit de auto hielpen. Diana vroeg hem verbaasd: “Mijn God, wat is er gebeurd?” Even later kreeg ze een hartstilstand.

De brandweerman getuigt aan The Sun: “Ik masseerde haar hart en een paar seconden later begon ze weer te ademen. Dat was een opluchting, want je wilt levens redden. En ik dacht dat ik dat had gedaan. Eerlijk gezegd dacht ik dat ze het zou overleven. Voor zover ik wist was ze in de ambulance nog in leven. Toen hoorde ik later dat ze in het ziekenhuis was overleden. Dat was erg frustrerend.”

Xavier gaat verder: “Ik weet dat er serieuze inwendige verwondingen waren. Ik denk nog vaak aan het gebeuren. De herinnering van die avond zal me altijd bijblijven. Ik had geen idee dat het om prinses Diana ging. Pas toen ze in de ambulance gedragen werd, zei één van de medewerkers dat zij het was.” Tot op de dag van vandaag houden de laatste woorden van Diana iedereen nog bezit. Want wat is er indertijd daadwerkelijk gebeurd?

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder