-

Nieuwste

BOOS: ‘John de Mol heeft keihard gelogen over wantoestanden The Voice’

John de Mol

Indertijd kwamen er bij Talpa, toen producent van The Voice, minstens 4 meldingen binnen over het wangedrag van bandleider Jeroen Rietbergen. John de Mol zelf beweert dat het slechts om een enkele melding ging. Rietbergen was op dat moment de partner van zijn zus Linda de Mol.

Presentator Tim Hofman houdt er rekening mee dat de meldingen mogelijk niet bij John de Mol zijn beland. De redactie van BOOS laat een tape horen waarin een werkneemster bij een contactpersoon van Talpa haar beklag doet. De vrouw is een van de vier slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag vanwege Rietbergen. Zo valt te horen dat beiden heel verwonderd zijn dat er in de eerste aflevering van BOOS over The Voice slechts wordt gesproken over een melding. In werkelijkheid waren dat er immers vier.

De kans bestaat dat twee leidinggevenden van Talpa, Rick Brug en Linde de Jong, de meldingen niet doorgaven aan John de Mol. Hofman heeft nog wel een andere optie in gedachten: Loog John de Mol misschien keihard tijdens de eerste aflevering over de wantoestanden bij The Voice?

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder