-

Nieuwste

Bizar voorstel zorgt voor ophef: ‘Asielzoekers opvangen in bordelen’

Omtzigt

Pieter Omtzigt is verbaasd over het voorstel van Hélène Hendriks om asielzoekers op te vangen in bordelen. Ze zegt tegen de politicus: “Jij denkt dat ik een grapje maak, maar dat is niet zo hoor.”

Omtzigt uitte in de talkshow HLF8 kritiek op het improvisatiebeleid van het kabinet als het gaat om de asielcrisis. Hij pleit voor structurele oplossingen. “We gaan nu weer een aantal cruiseschepen huren voor een half jaar en dan gaan ze weer terug.”

Gastvrouw Hendriks komt met een alternatief. “De bordelen komen vrij”, zegt ze. Omtzigt kan zijn oren niet geloven. Maar de blondine is niet van haar stuk te brengen. “Las ik vandaag in de krant. Prostituees gaan eruit, de bordelen komen vrij. Dat zou een oplossing kunnen zijn. Een oplossing.”

Geen grap

Hendriks verwijst daarmee naar een bijdrage in De Telegraaf waarin prostituees aangeven dat ze liever niet meer naar kantoor komen. “Thuiswerken raakt in zwang”, klinkt het. Daardoor moeten alsmaar meer bordelen de deuren sluiten. Omtzigt denkt dat de gastvrouw een slechte grap maakt. “Nee, ik ga niet in dat soort dingen… Dit is een heel serieuze opmerking.”

Maar het is Hélène dode ernst. “Jij denkt overigens dat ik een grapje maak, maar dat is niet zo hoor.” Ondertussen maakte de politicus nog eens zijn punt: “Als je zegt: ‘Er komt hier een boot voor een half jaar liggen en die gaat weg en er zitten duizend mensen in’, dan weet ik dat we in maart weer een crisis hebben, want waar gaan wie die duizend mensen huisvesten?”

 

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder