-

Nieuwste

BEELDEN: Monique Westenberg onder vuur vanwege levensgevaarlijke actie

andre van brug

Gisteren was het weer een stralende dag en voor Monique Westenberg betekent dat lekker varen over de Vinkeveense Plassen. Ze genoot samen met zoontje Dré van het zonnetje. Maar nu zullen ze wel twee keer nadenken voor ze bepaalde acties ondernemen.

Wanneer ze een brug naderen, stoppen ze even met varen. Vervolgens klimt Dré op de brug en springt er vanaf. Hoewel moeders hun kinderen vermanen wanneer ze dergelijke acties ondernemen, noemt Monique haar zoon een held.

De blondine kreeg dan ook een spervuur van commentaar te verwerken. Enkele moeders reageren erg fel op de beelden. “Wil je hem alsjeblieft niet meer van een brug af laten springen? Wij kennen iemand die kwam in een fiets terecht en verdronk”, reageert iemand.

Andere volgers treden de kritiek bij. “Helemaal met je eens. Beetje domme actie dit”, klinkt het. Nog iemand anders valt in: “Ik heb zelf een boot en waarschuw zoveel jongeren.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder