Connect with us

Nieuwste

Barbecue Dordrecht gaat mis: hele gezin geveld met voedselvergiftiging

barbecue

Een barbecue in een huis in Dordrecht is zondag behoorlijk uit de hand gelopen. Maandagochtend kwamen de hulpdiensten ter plaatse na een melding dat de bewoners ziek waren. Ze vreesden voor een koolstofmonoxidevergiftiging. Gelukkig bleek dit loos alarm. Het ging om een voedselvergiftiging.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten: “Zondagavond hadden ze gebarbecued, mogelijk zelfs binnen.” De bewoners voelden zich maandagochtend onwel en daarom vreesden ze een koofstofmonoxidevergiftiging.

Metingen in de woning toonden aan dat dit niet het geval was. Mogelijk door verkeerd vlees hadden de gezinsleden een voedselvergiftiging opgelopen. De woordvoerder voegt er nog aan toe: “Het is gelukkig met een sisser afgelopen.” Het gezin is behandeld door de huisarts.