Connect with us

Nieuwste

Albert Heijn stopt met muntjes voor winkelwagentjes

winkelwagen AH

Dit is misschien wel het einde van een tijdperk. De grootste supermarktketen van Nederland, Albert Heijn stapt af van het muntjessysteem voor winkelwagens. Dat bevestigt een woordvoerder van AH.

Tijdens de coronapandemie is volgens AH bewezen dat het ook zonder muntjes werkt. Mensen raken geïrriteerd als ze geen muntjes op zak hebben voor een winkelwagentje. Ook kan er zo bespaard worden op plastic. Tegenwoordig zijn de muntjes immers veelal van plastic.

De AH-woordvoerder legt uit: “We hebben tijdens de coronapandemie gezien dat het eigenlijk ook wel goed ging zonder muntjes. Er verdwenen niet meer of minder wagentjes.” Dit was overigens de reden waarom het muntjessysteem in 1985 werd ingevoerd.