Connect with us

Nieuwste

Zoveel liter bier dronken Ajax-fans tijdens kampioensduel

Ajax

Afgelopen woensdag was het groot feest in de Johan Cruijff Arena en bij de titel van Ajax daar hoorde ook een biertje bij. Tijdens het kampioensduel tegen Heerenveen is er meer dan 50.000 liter bier getapt. Volgens suppersblad Ajax Life is dat een record.

De fans hadden duidelijk dorst tijdens de wedstrijd. Er zijn meer dan 65.000 grote bekers bier van 650 ml getapt. Het oude bierrecord is daarmee vlotjes verpulverd. Dat stond op 50.000 grote bekers tijdens de wedstrijd tegen Dortmund.

De Arena had zich gelukkig wel goed voorbereid op de grote drinkers. Op het parkeerdek van het stadion stonden vier tankwagens klaar met een totaal van 40.000 liter bier. In het stadion zelf was al 30.000 liter bier voorhanden.