Connect with us

Nieuwste

Wietplantage ouders schiet in de fik: twee kinderen komen om het leven

brand

Op 2 april woedde een hevige brand in een woning in het Belgische Le Bizet (Ploegsteert). Daarbij kwamen twee tienermeisjes om het leven. De brand ontstond wellicht door kortsluiting in de apparatuur van een wietplantage die de ouders hadden.

Toen de brand uitbrak, konden de ouders met drie kinderen ontsnappen. Twee meisjes van 12 en 10 sliepen op zolder en redden het niet. De brandweer vond later de twee verkoolde lichamen van Tessa en Lizzie. De hele omgeving was in shock.

De krant Sudpresse vernam van bronnen bij het onderzoek dat de brand werd veroorzaakt door kortsluiting in een wietplantage. Die stond op zolder.

De buurt had eerder al vermoedens over een wietplantage. Nu blijkt inderdaad dat de ouders wiet kweekten voor eigen gebruik. Het stel tapte ook illegaal stroom af om te vermijden dat ze betrapt zouden worden.