-

Nieuwste

Vandaag kans op tornado: ‘Wees heel voorzichtig’

tornado

De regen viel donderdag al met bakken uit de hemel. Volgens Weer.nl is er vrijdag zelfs kans op een heuse tornado.

Volgens experts wordt het een spannende weerdag. Weer.nl waarschuwt: “Het is een situatie om goed in de gaten te houden.”

Kans op tornado?

Volgens Weer.nl is er een klein, maar fel lagedrukgebied op komst. Dat leidt tot zware windstoten en veel regen. De experts sluiten een lokale tornado evenmin uit.

Ze leggen uit: “Het gebeurt niet vaak dat je op weerkaarten windvlagen met snelheden tot boven 200 kilometer per uur ingetekend ziet staan.” De weermodellen lijken het pad van een tornado te volgen. Het is dan ook goed mogelijk dat het lagedrukgebied een baan volgt met potentieel verwoestende valwinden tot gevolg.

Supercel

Voor vandaag krijgen we dus vooral in het midden en het noorden een actieve regenzone. Agressieve regenbuien dienen zich aan in Brabant en Limburg. Een supercel behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dit is het zwaarste type van onweersbui op aarde.

“Daarbij is ook grote hagel mogelijk en kunnen dus zware tot zeer zware windstoten optreden met snelheden tot ruim boven 100 kilometer per uur. Zelfs een lokale tornado is met zoveel activiteit in de bovenlucht niet helemaal uit te sluiten. Het is een situatie om goed in de gaten te houden”, aldus Weer.nl.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder