Connect with us

Nieuwste

S10 slachtoffer van seksueel wangedrag: ‘Misbruikt op jonge leeftijd’

s10

Stien den Hollander, beter gekend is zangeres S10, is amper 21 maar heeft al heel veel meegemaakt in haar jonge leven. Ze had zware psychische problemen en kreeg op heel jonge leeftijd te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Stien, die ons land vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival, was openhartig over het seksueel wangedrag waarmee ze op jonge leeftijd kreeg af te rekenen.

S10 onthult: “Ik heb best vaak seks gehad terwijl ik het niet wilde, maar dat het werd doorgedramd. Vooral tussen mijn veertiende en zestiende.” Omdat ze nog heel jong was durfde ze het tegen niemand vertellen. Zelfs niet tegen haar moeder. “Als ik het tegen haar zou zeggen, zou ze woest zijn geweest op die jongen. Ik had ook het gevoel dat ik het aan niemand kon vertellen omdat dat voor mij niet goed zou aflopen.”

Verstijfd

Ook omdat een vriendin een relatie kreeg met de jongen in kwestie, wilde ze zwijgen over de laatste keer dat het voorviel. “Ik wilde niet dat mensen dachten dat ik het had verzonnen. Ik ben toen best wel in de war geraakt, ik ben ook nog een tijdje opgenomen geweest.”

Nu zou ze het heel anders aanpakken, hard tieren en roepen en meteen de politie bellen. “Maar toen het gebeurde, sloot ik me helemaal af. Ik bevroor, en de dag erna ook. Ik hoop dat ik niet meer in zo’n gevaarlijk situatie terechtkom, maar dat weet je niet.”