Connect with us

Nieuwste

Russische wereldkampioen gevechtstank-biatlon komt om het leven in Oekraïne

tanks

De Russische wereldkampioen van een wedstrijd voor tanks is om het leven gekomen toen zijn tank werd geraakt tijdens de oorlog in Oekraïne. Bato Basanov maakte deel uit van een recordbrekend tankbiatlonteam.

Bij een tankbiatlon gaat het erom om te laten zien hoe snel en nauwkeurig de deelnemers kunnen schieten terwijl ze manoeuvres uitvoeren. In 2021 werd de 25-jarige Rus Bato Basanov wereldkampioen bij de World Tank Biathlon. “Het lukte Basanov om doelen te raken terwijl zijn tank met 80 kilometer per uur reed”, klinkt het. Aan de wedstrijd namen soldaten deel uit 19 landen.

Lees verder onder de post.

Tijdens de invasie moest Bato zijn kwaliteiten in het echt tonen. Tijdens een gevecht is hij geraakt in zijn tank en overleden. “De dood van Bato Basanov is de bevestiging dat tankbiatlon en echte oorlog totaal verschillende dingen zijn.”