Connect with us

Nieuwste

René van der Gijp haalt zwaar uit naar Talpa: ‘Helemaal klaar mee’

René van der Gijp

Na een roerige week zegt René van der Gijp dat het kaasverhaal van Johan Derksen totaal verzonnen is. Van der Gijp onthult aan De Telegraaf: “Dat verhaal bestaat helemaal niet.”

René meent dat het strafrechtelijk onderzoek naar de feiten van vijftig jaar terug compleet zinloos is. “,In het ‘onderbroekenlol in kantinecircuit’ heb ik dit al dertig keer voorbij horen komen in allerlei weergaves”, vertelt hij.

Doelman ontkent

Derksen verwees in zijn verhaal naar de doelman van Veendam die getuige was van het incident. Het gaat blijkbaar om de 67-jarige Dick Ploeger en die zegt zich niets te herinneren van het verhaal. De ex-keeper reageerde: “Ik hoorde een verhaaltje dat een beetje was aangedikt. Ik was verbijsterd toen ik het hoorde. Zo ken ik hem niet.”

Contract ontbonden

Van der Gijp geeft ook nog mee dat het contract met de VI-bemanning al vrijdag voor 14 uur is ontbonden. De laatste aflevering was dus donderdagavond. Gemiddeld keken er meer dan 800.000 Nederlanders naar de populaire show.

Irritante Talpa-baas

René stoort zich zwaar aan de uitspraken van een van de Talpa-bonzen. Het gaat om Paul Römer. Op Radio 1 zei Paul dat Vandaag Inside niet meer van deze tijd is. Derksen noemde de zoon van de overleden acteur Piet Römer steevast ‘Baantjer Junior’, wat Paul niet leuk vond. Waarnemers zeggen nu dat Vandaag Inside misschien na de zomer gewoon terugkomt, eventueel zonder Johan Derksen.