Connect with us

Nieuwste

Poetin stuurt op 9 mei zijn Doomsday-vliegtuig de lucht in

Doomsday vliegtuig

Bij het begin van de invasie in Oekraïne kondigde Vladimir Poetin aan dat hij zijn nucleair arsenaal in hoogste staat van paraatheid brengt. Kort daarna is het Amerikaanse Doomsday Plane gesignaleerd. Doomsday-vliegtuigen zijn speciaal ontworpen om een nucleaire oorlog te overleven. Op 9 mei stuurt ook Poetin zo’n vliegtuig de lucht in.

Sinds de oorlog in Oekraïne dreigt Rusland openlijk met het inzetten van nucleaire wapens. De laatste dagen is er zelfs sprake van een heuse escalatie.

Het Kremlin doet er alles aan om voor te houden dat een nucleaire oorlog niet meer onmogelijk is, vooral als het Westen Oekraïne blijft steunen. Op de Russische staatszender Rossiya 1 werd opgeschept hoe snel de Russische kernbommen drie Europese hoofdsteden kunnen bereiken en van de map vegen.

Dat lijkt allemaal spierballengerol, maar er is ook een maar. Experts waarschuwen om de dreiging van Poetin niet licht op te nemen. In juli 2021 bestelde de Russische president twee gloednieuwe Doomsday-vliegtuigen, wat het totaal van Rusland op drie brengt. Met deze vliegtuigen kan Poetin tijdens een atoomoorlog troepen en raketten aansturen. Poetin gaat nu nog een stap verder en stuurt op 9 mei zo’n vliegtuig de lucht in. Die dag vieren de Russen namelijk de overwinning op de nazi’s. Experts menen dat Poetin die dag officieel de oorlog zal verklaren aan Oekraïne, daar waar eerder nog sprake was van een speciale militaire operatie.