-

Nieuwste

Poetin stuurt op 9 mei zijn Doomsday-vliegtuig de lucht in

Doomsday vliegtuig

Bij het begin van de invasie in Oekraïne kondigde Vladimir Poetin aan dat hij zijn nucleair arsenaal in hoogste staat van paraatheid brengt. Kort daarna is het Amerikaanse Doomsday Plane gesignaleerd. Doomsday-vliegtuigen zijn speciaal ontworpen om een nucleaire oorlog te overleven. Op 9 mei stuurt ook Poetin zo’n vliegtuig de lucht in.

Sinds de oorlog in Oekraïne dreigt Rusland openlijk met het inzetten van nucleaire wapens. De laatste dagen is er zelfs sprake van een heuse escalatie.

Het Kremlin doet er alles aan om voor te houden dat een nucleaire oorlog niet meer onmogelijk is, vooral als het Westen Oekraïne blijft steunen. Op de Russische staatszender Rossiya 1 werd opgeschept hoe snel de Russische kernbommen drie Europese hoofdsteden kunnen bereiken en van de map vegen.

Dat lijkt allemaal spierballengerol, maar er is ook een maar. Experts waarschuwen om de dreiging van Poetin niet licht op te nemen. In juli 2021 bestelde de Russische president twee gloednieuwe Doomsday-vliegtuigen, wat het totaal van Rusland op drie brengt. Met deze vliegtuigen kan Poetin tijdens een atoomoorlog troepen en raketten aansturen. Poetin gaat nu nog een stap verder en stuurt op 9 mei zo’n vliegtuig de lucht in. Die dag vieren de Russen namelijk de overwinning op de nazi’s. Experts menen dat Poetin die dag officieel de oorlog zal verklaren aan Oekraïne, daar waar eerder nog sprake was van een speciale militaire operatie.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder