Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Vandaag Inside vanaf maandag terug op de buis

Vandaag Inside

De kogel is nu echt door de kerk: Vandaag Inside komt vanaf maandag weer terug op televisie. Na veel ophef zitten de heren maandag gewoon weer aan de vertrouwde talkshowtafel.

Talpa laat nu in een verklaring weten dat na de laatste gespreken is beslist om het programma te laten terugkeren.

Directeur TV Marco Louwerens licht de beslissing toe. “Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan.”

Soms op het randje

Het ‘directeurtje’, zoals de heren van VI om noemen, beseft dat de mannen soms op het randje lopen. “En dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap.”

Dat is ook het standpunt van Talpa. “Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.”