Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Onterecht geld afgeschreven bij groot aantal ING-klanten

geldautomaat

Afgelopen vrijdag is door een technische storing onterecht geld afgeschreven van de rekening van een onbekend aantal ING-klanten. ING is momenteel druk bezig met het terugstorten van de gelden.

Bij een onbekend aantal klanten zijn vrijdag onterecht kosten in mindering gebracht. Bij de meeste klanten gaat het om zes euro. Bij sommige rekeninghouders gebeurde dit zelfs meerdere keren. Op Twitter gaan berichten rond van klanten die zeggen dat er vijftien tot negentien keer zo’n bedrag is afgeschreven.

Een woordvoerder van ING legt uit dat het gaat om klanten die onterecht moesten betalen voor storten van contant geld of cash opnemingen. Door een technische aanpassing zijn onterecht kosten in rekening gebracht.

ING wil niet zeggen om hoeveel klanten het gaat. “We doen er alles aan om de komende dagen de kosten van de gedupeerde klanten te vergoeden.” Mensen moeten naar verluidt zelf niets doen. “Het heeft onze hoogste prioriteit om dit te herstellen.”