-

Nieuwste

Net binnen: Onterecht geld afgeschreven bij groot aantal ING-klanten

geldautomaat

Afgelopen vrijdag is door een technische storing onterecht geld afgeschreven van de rekening van een onbekend aantal ING-klanten. ING is momenteel druk bezig met het terugstorten van de gelden.

Bij een onbekend aantal klanten zijn vrijdag onterecht kosten in mindering gebracht. Bij de meeste klanten gaat het om zes euro. Bij sommige rekeninghouders gebeurde dit zelfs meerdere keren. Op Twitter gaan berichten rond van klanten die zeggen dat er vijftien tot negentien keer zo’n bedrag is afgeschreven.

Een woordvoerder van ING legt uit dat het gaat om klanten die onterecht moesten betalen voor storten van contant geld of cash opnemingen. Door een technische aanpassing zijn onterecht kosten in rekening gebracht.

ING wil niet zeggen om hoeveel klanten het gaat. “We doen er alles aan om de komende dagen de kosten van de gedupeerde klanten te vergoeden.” Mensen moeten naar verluidt zelf niets doen. “Het heeft onze hoogste prioriteit om dit te herstellen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder