Connect with us

Nieuwste

Nederlandse oorlogshuurling gesneuveld in Oekraïne

huurling

Voor het eerst sinds de Russische invasie in Oekraïne is een Nederlandse oorlogshuurling om het leven gekomen. De 55-jarige Ron overleed op woensdag 4 mei. Ron had zich aangesloten bij het Oekraïens vreemdelingenlegioen en kwam om het leven door artillerievuur in de omgeving van Charkov. Een andere Nederlandse collega bevestigt dat Ron kort daarna overleed aan zijn verwondingen.

Een woordvoerder bevestigt namens de familie dat ze in diepe rouw zijn. Zijn dochter laat via de sociale media weten: “Hij heeft nooit zijn besluit betreurd. Hij was gelukkig en hij voelde dat hij op de juiste plek was. Zijn commandant zei: ’Hij is gestorven als een held’.”

Het is niet duidelijk hoeveel Nederlanders er in Oekraïne meevechten. Midden maart waren er ongeveer zeventig Nederlanders in het oorlogsgebied.

Nog tientallen andere vrijwilligers wilden maar wat graag afreizen naar Oekraïne. Dat meldt Gert Snitselaar, de nationaal coördinator van het vreemdelingenlegioen bij de Oekraïense ambassade.