-

Nieuwste

Marco Borsato dan toch niet naar de gevangenis: ‘Straf al gehad’

Marco Borsato

Volgens Privé-ster Jan Uriot is het weinig waarschijnlijk dat Marco Borsato de bak in vliegt, moest blijken dat hij schuldig is aan het misbruik van een minderjarige. “Hij heeft zijn straf al gehad”, klinkt het.

Misdaadjournalist John van den Heuvel liet eerder uitschijnen dat Ali B en Marco Borsato wel degelijk een fikse celstraf riskeren. Collega Jan Uriot heeft een andere mening. “Ik geloof daar helemaal niet zo erg in”, meent hij.

Jan vindt dat de zanger met alle publieke aandacht al genoeg gestraft is. Zijn muzikale loopbaan kan Marco nu wel vergeten. “Stel je voor dat er wél foute dingen geconstateerd worden en het allemaal wel fout is, dan zal zo’n rechter toch mee laten wegen dat de man z’n carrière helemaal naar de klote is en dat hij dus eigenlijk helemaal niks meer kan doen.”

Daarom zal geen enkele rechter hem in de bak gooien. “Hij heeft z’n straf al gehad zo’n beetje en dat wordt meegewogen. Ik geloof dus niet zo snel dat hij in de gevangenis komt.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder