Connect with us

Nieuwste

Louis van Gaal in diepe rouw om overlijden groot idool Henk Groot

Louis van Gaal

Louis van Gaal is zwaar aangeslagen door het overlijden van Henk Groot. De bondscoach van Oranje was grote fan van de oud-spits van Feyenoord en Ajax. Henk is 84 jaar oud geworden.

Op de website van de KNVB vertelt Van Gaal: “Het nieuws heeft me getroffen. Onvermijdelijk gaan mijn gedachten dan terug in de tijd. Toen ik jong was, was hij echt mijn idool.”

De bondscoach vervolgt: “Het mooie is dat hij me in feite naar Ajax heeft gehaald. Toen ik bij RKSV De Meer speelde, was Henk scout van Ajax. Hij zorgde voor een klein contract, waardoor ik voor het B-team van Ajax kon spelen. Toen ik later trainer in Amsterdam werd, heeft hij als scout ook nog deel uitgemaakt van mijn staf.”

Geweldige voetballer

Van Gaal heeft ook veel bewondering voor Groot als voetballer. “Als voetballer zie ik parallellen met Johan Cruijff, met wie hij ook nog samenspeelde. Beiden hadden zij een groot aandeel in de landstitels van zowel Ajax als Feyenoord.”

Henk Groot

Henk overleed in een verzorgingstehuis in Zaandam op 84-jarige leeftijd. In de jaren zestig kwam hij uit voor Ajax en ook even voor Feyenoord. De 39-voudig international scoorde 207 keer voor Ajax.