-

Nieuwste

Halsema overladen met bedreigingen vanwege huldigingsplek Ajax

Halsema

Burgemeester Femke Halsema onthult dat ze maandag overladen is met bedreigingen en gescheld. Aanleiding is de beslissing van de gemeente om een eventuele huldiging van Ajax in het stadion te laten plaatsvinden en niet op het Museumplein.

Halsema begrijpt de teleurstelling, omdat ook zij het leuk vindt om overwinningen groots te vieren. “We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019.”

Er is echter een groot tekort aan beveiligingspersoneel en daardoor is in samenspraak met Ajax besloten dat de viering niet kan doorgaan in de stad.

Halsema reageert doorgaans niet op bedreigingen, maar ditmaal maakt ze een uitzondering. Ze roept mensen op Instagram op om zich een beetje in te houden. De burgemeester vraagt om de eventuele viering vriendelijk en beschaafd te houden. “Beschadig onze stad en vooral onze club niet.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder