-

Nieuwste

En daar is de zomer: dit weekend wordt het echt tropisch warm

strand

Komende week kondigt zich aan als een zomerse week. We krijgen dan zelfs dagelijkse temperaturen boven de 20 graden. Zuidelijk stijgt het kwik mogelijk naar 25 graden. Er zijn ook nog wel wat wolkenvelden. Weeronline sluit een flinke onweersbui niet uit.

Vanaf morgen lopen de temperaturen snel op. Zaterdag is het heel zonnig en lokaal stijgt de temperatuur tot 20 à 25 graden. Zondag wordt het dan nog warmer, met in het binnenland temperaturen tot 28 graden. Op de stranden is het lekker luieren, want daar krijgen we een temperatuur van ongeveer 23 graden.

Ook na het weekend blijft het warm. Later in de week halen we misschien zelfs 30 graden. In het begin van de week moeten we rekening houden met een bui hier en daar.

Insmeren is de boodschap, want de zonkracht is 6. Bij deze uv-straling kan een onbeschermde huid binnen de 15 tot 30 minuten verbranden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder