-

Nieuwste

Bewijs verdwijning Maddie McCann gevonden in kampeerbusje verdachte

Maddie McCann

In de zaak van de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann is bewijs gevonden in het kampeerbusje van de Duitse verdachte. De informatie is gelekt door een Portugese politiebron.

Op het ogenblik van de verdwijning woonde de verdachte in een camper. In die camper is een voorwerp van Maddie gevonden, maar geen DNA. De Duitse justitie wil het bericht niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

Maddie verdween vijftien jaar terug tijdens een familievakantie in de Algarve in Portugal. Vorige maand is de Duitse verdachte officieel in verdenking gesteld. In 2020 bevestigde de Duitse autoriteiten dat ze een man die in de gevangenis zit onderzoeken voor de verdwijning.

Volgens de Britse media gaat het om de 45-jarige Christian Brueckner, die een straf uitzit voor drugshandel. In 2005 is hij in Duitsland al veroordeeld voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in het Portugese Praia da Luz. Dat is wellicht niet toevallig het vakantieoord waar ook Maddie indertijd verdween.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder