Connect with us

Nieuwste

Beelden: Zeeleeuw in Blijdorp ontsnapt bijna uit metershoog verblijf

zeeleeuw

Studenten van de middelbare school beleefden de schrik van hun leven toen ze in Diergaarde Blijdorp waren. Plotseling sprong een zeeleeuw op en landde op de rand van zijn verblijf. Het leek erop alsof het dier ging ontsnappen, maar even later dook hij toch weer het water in.

Op de beelden is duidelijk te horen hoe de scholieren het uitkrijsen. Het filmpje is online gezet door het Gemini College in Lekkerkerk, die op uitstap was in het park.

Een woordvoerder legt uit dat het ging om een jongvolwassen zeeleeuwman die aan het puberen was. Het dier had ruzie met een ouder mannetje. Tijdens een wilde achtervolging sprong de zeeleeuw dan op de rand van het verblijf. Tot grote opluchting van de bezoekers sprong hij terug in het water.

De amokmaker is apart gezet en verhuist weldra naar een ander dierenpark. Dat heeft niets te maken met de poging tot ontsnapping. Zijn verhuis stond al gepland. Het park neemt wel maatregelen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden. “Het idee is om de ruit naar de binnenkant af te randen, zodat de zeeleeuw niet meer op de ruit kan komen.”