-

Nieuwste

Alsmaar meer mensen met apenpokkenvirus: ‘Hoogst ongebruikelijk’

apen

In Europa rukt het bij mensen zeldzame apenpokkenvirus gestaag op. In Portugal en Spanje zijn al meer dan 40 vermoedelijke en bevestigde gevallen van het virus ontdekt. In het Verenigd Koninkrijk zijn er al 7 besmettingen vastgesteld.

In het VK spreekt met van een hoogst ongebruikelijke situatie. In samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie wordt de uitbraak naarstig onderzocht.

De besmetting met het apenpokkenvirus vindt doorgaans plaats via ademhalingsdruppels. Maar gezondheidsfunctionarissen melden nu dat een groot deel van de besmettingen gebeurde na seksueel contact. Meestal zelfs door seks tussen mannen.

Ondertussen is het virus ook opgedoken in Massachusetts in de Verenigde Staten. Het betreft een man die onlangs naar Canada reisde. Hij ligt in het ziekenhuis, maar is in goede conditie.

Symptomen

Normaal komen apenpokken alleen voor in West- en Centraal-Afrika. Bij mensen zijn de symptomen uitslag in het gezicht, die daarna uitslaat naar andere delen van het lichaam. Ook hebben mensen dan spierpijn en koorts. Het virus is voor sommige mensen echter fataal en het herstel duurt sowieso enkele weken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder