-

Nieuwste

12-jarig jongetje helpt om notoire fietsendief te klissen

fietsendief

Dankzij de scherpe en oplettende blik van een 12-jarige jongen kon de politie een beruchte fietsendief klissen.

Zaterdag ging de politie langs een verdachte van fietsendiefstal en heling, met de intentie om hem aan te houden.

De politie schrijft op Facebook dat de vogel al gevlogen was toen ze voor zijn deur stonden. De jongen wist echter wie ze moesten hebben. Hij sprak de politie aan en zei hen dat hij de verdachte had zien fietsen bij de supermarkt.

En de jongen had gelijk. De politie ging ter plaatse en troffen de fietsendief inderdaad aan. Ook had hij een gestolen fiets in zijn bezit, die terug bij de eigenaar is. “Zonder de hulp van deze jongeman hadden we de fietsendief waarschijnlijk niet kunnen aanhouden. Dat vraagt om een persoonlijk bedankje.” De jongen kreeg zelfs een echte politie team-patch. “Nogmaals bedankt, kerel!”, klinkt het dankbaar.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder