Connect with us

Nieuwste

12-jarig jongetje helpt om notoire fietsendief te klissen

fietsendief

Dankzij de scherpe en oplettende blik van een 12-jarige jongen kon de politie een beruchte fietsendief klissen.

Zaterdag ging de politie langs een verdachte van fietsendiefstal en heling, met de intentie om hem aan te houden.

De politie schrijft op Facebook dat de vogel al gevlogen was toen ze voor zijn deur stonden. De jongen wist echter wie ze moesten hebben. Hij sprak de politie aan en zei hen dat hij de verdachte had zien fietsen bij de supermarkt.

En de jongen had gelijk. De politie ging ter plaatse en troffen de fietsendief inderdaad aan. Ook had hij een gestolen fiets in zijn bezit, die terug bij de eigenaar is. “Zonder de hulp van deze jongeman hadden we de fietsendief waarschijnlijk niet kunnen aanhouden. Dat vraagt om een persoonlijk bedankje.” De jongen kreeg zelfs een echte politie team-patch. “Nogmaals bedankt, kerel!”, klinkt het dankbaar.