Connect with us

Nieuwste

Zonnig paasweekend voor de deur: zomerse temperaturen voorspeld

paasweekend weer strand

Het lijkt erop dat er nog een vervolg komt op het lenteweer van deze week. De prognoses zijn heel goed. We mogen ons opmaken voor een zonovergoten paasweekend, met zelfs temperaturen tot 23 graden.

Goede Vrijdag krijgen we hier en daar nog een bui, maar daarna vermindert de kans op regen. We kunnen dus droog paaseieren gaan rapen.

Eerste en tweede paasdag krijgen we veel zon. In het zuiden van het land warmt het op tot 16 of 17 graden. “De windrichting is de grootste onzekerheid in de verwachting. Bij een noordoostelijke wind valt de maximumtemperatuur een paar graden lager uit, terwijl de temperatuur met een zuidoostelijke windrichting zelfs nog richting 20 graden kan oplopen”, voorspelt meteoroloog Roosmarijn Knol van Weerplaza.

Warme lucht uit Afrika

Dankzij de aanvoer van warme lucht vanuit Noord-Afrika krijgen we vanaf vandaag echt lenteweer. Wellicht krijgen we deze week daardoor zelfs al een echte officiële warme dag. “Daarmee zou de eerste warme dag van dit jaar ook ‘landelijk’ een feit zijn!”, zegt de weervrouw. Lokaal kan het tot 23 graden worden.