-

Nieuwste

Zonnig paasweekend voor de deur: zomerse temperaturen voorspeld

paasweekend weer strand

Het lijkt erop dat er nog een vervolg komt op het lenteweer van deze week. De prognoses zijn heel goed. We mogen ons opmaken voor een zonovergoten paasweekend, met zelfs temperaturen tot 23 graden.

Goede Vrijdag krijgen we hier en daar nog een bui, maar daarna vermindert de kans op regen. We kunnen dus droog paaseieren gaan rapen.

Eerste en tweede paasdag krijgen we veel zon. In het zuiden van het land warmt het op tot 16 of 17 graden. “De windrichting is de grootste onzekerheid in de verwachting. Bij een noordoostelijke wind valt de maximumtemperatuur een paar graden lager uit, terwijl de temperatuur met een zuidoostelijke windrichting zelfs nog richting 20 graden kan oplopen”, voorspelt meteoroloog Roosmarijn Knol van Weerplaza.

Warme lucht uit Afrika

Dankzij de aanvoer van warme lucht vanuit Noord-Afrika krijgen we vanaf vandaag echt lenteweer. Wellicht krijgen we deze week daardoor zelfs al een echte officiële warme dag. “Daarmee zou de eerste warme dag van dit jaar ook ‘landelijk’ een feit zijn!”, zegt de weervrouw. Lokaal kan het tot 23 graden worden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder