Connect with us

Nieuwste

Tweede aanhouding Willem Engel compleet onterecht: opnieuw op vrije voeten

Willem Engel

De voorman van actiegroep Viruswaarheid Willem Engel mag zijn proces op vrije voeten afwachten. Dat besloot de rechter-commissaris dinsdag. Engel mag ook weer gewoon op de sociale media.

In maart is Engel aangehouden op verdenking van opruiing. Volgens het OM maakte hij zich schuldig aan het posten van berichten die ertoe aanzetten dat andere mensen strafbare feiten zouden plegen.

Daarna is de activist vrijgelaten op voorwaarde dat hij niets meer op de sociale media zou posten. Engels was vrijdagavond wel te zien op YouTube-kanaal Café Weltschmerz, waar hij het had over de rechtszaken tegen hem. Het OM was van oordeel dat hij daarmee zijn voorwaarden had geschonden.

De raadkamer oordeelt nu dat die voorwaarde te ruim was en dat Engel daardoor te zeer in zijn vrijheden wordt beperkt. Hij mag vanaf nu gewoon weer op de sociale media. Wel moet hij zich nog aan de andere voorwaarden houden, zoals geen nieuwe strafbare feiten plegen.