-

Nieuwste

Stad laat blote borsten toe in zwembaden: ‘Gelijke behandeling mannen en vrouwen’

zwembaden

De Duitse stad Göttingen laat voortaan blote borsten toe in al de zwembaden. Op die manier streven ze meer gelijkheid na tussen mannen en vrouwen.

In eerste instantie gaat het om een proef die loop van 1 mei tot 31 augustus. Naakte borsten zijn voorlopig wel alleen toegelaten in weekends.

Meer gelijkheid tussen man en vrouw

Het merendeel van de sauna’s in Duitsland is al gemengd. Daar mogen de gasten om hygiënische redenen hoe dan ook geen kleren dragen. De beslissing om ook blote borsten toe te laten in zwembaden komt er na een incident in de herfst van vorig jaar. Iemand die als vrouw werd aanzien, is het zwembad uitgestuurd vanwege een ontbloot bovenlijf. Die persoon weigerde omdat ze zich uitgaf als man. Uiteindelijk kreeg de persoon een zwembadverbod opgelegd.

Binnen het stadsbestuur volgde een heftige discussie. Deze week is dan beslist om ook vrouwen met ontbloot bovenlijf te laten zwemmen.

De beperking tot het weekend is ingegeven door het feit dat in de week veel scholen in de zwembaden vertoeven.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder