Connect with us

Nieuwste

Rutte kondigt hogere belastingen aan: ‘Lastenverzwaring onvermijdelijk’

Rutte

Er zit een financieel zware periode aan te komen. Premier Rutte zinspeelt op belastingverhogingen. “Lastenverzwaringen zijn onvermijdelijk.”

Momenteel onderhandelt het kabinet met de coalitiepartners over de grote gaten in de begroting. Het gaat om bedragen van meer dan 10 miljard euro.

Rutte geeft alvast een winstwaarschuwing en denkt dat de belastingen omhoog moeten. “Ik ga er vanuit dat er ook lastenverzwaringen in zitten. Dat is onvermijdelijk.” De premier vervolgt: “Voor de burger is het nog de vraag wat de precieze effecten zijn. We kijken nog naar de verdeling tussen burgers en bedrijven.”

Oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne gooit nog meer roet in het eten. Om minder afhankelijk te zijn van Rusland, zijn er miljarden nodig om de gasvelden te vullen. Verder vraagt de Tweede Kamer om meer uitgaven voor Defensie.