Connect with us

Nieuwste

Russische oligarch haalt zwaar uit: ‘Russen hebben rotleger’

Tinkov

De Russische oligarch Oleg Tinkov, die zwaar lijdt onder de westerse sancties, keert zich tegen de oorlog in Oekraïne en vraag het Westen om een oplossing te vinden. De schatrijke zakenman schrijft op Instagram: “Geef Poetin een kans om zijn gezicht te redden en dit bloedbad te stoppen.”

Tinkov heeft het over een krankzinnige oorlog en meldt fijntjes dat de Russen een rotleger hebben. De generaals zouden dat zelf erkend hebben. “Hoe kan het ook anders in een land vol rivaliteit, vuilspuiterij en vluchtgedrag”, fulmineert de zakenman.

De oligarch onthult dat er in zijn land weinig steun is voor de invasie. “Negentig procent van de Russen is tegen deze oorlog. Tien procent van het land bestaat uit idioten. Dat heb je in elk land.”

Kremlin-functionarissen zouden in shock zijn dat zij en hun familie niet langer vakantie kunnen vieren aan de Middellandse Zee. “Zakenlieden proberen te redden wat er nog over is van hun eigendom.”

Oproep tot menselijkheid.

De voorbije jaren was Tinkov altijd buiten Rusland gevestigd. Hij is een van de bekendste ondernemers van het land en richtte in 2006 de Tinkoff bank op. De oligarch roept wereldleiders op om een oplossing te zoeken. “Wees alsjeblieft rationeler en humaner. Onschuldige mensen en soldaten sterven.”