-

Nieuwste

Russische communicatie onderschept: ‘Drie soldaten verkrachten hier 16-jarig meisje’

Russische soldaten

De Amerikaanse nieuwszender CNN kreeg audiofragmenten in handen tussen Russische troepen waaruit wrede oorlogsmisdaden blijken. Dit zou het bewijs zijn dat de bezetters zich wel degelijk schuldig maken aan moorden en verkrachtingen.

Iemand in het audiomateriaal zegt: “Er reed een wagen voorbij, maar ik ben niet zeker of het een wagen was of een militair voertuig. Maar er kwamen twee mensen uit de bosjes die gekleed waren als burgers.” Dan volgt het antwoord: “Dood ze allemaal, verdomme!”

De eerste man reageert dat er alleen maar burgers zijn in het dorp. Maar hij krijgt meteen wederwoord. “Wat mankeert jou? Als er burgers zijn, dood ze allemaal.”

Op de opnames is ook te horen dat Russische soldaten zich schuldig maken aan verkrachtingen. Soms gaat het zelfs om kinderen. “Drie soldaten hebben hier een meisje verkracht.” Wie word gevraagd. “Drie soldaten. Ze was 16 jaar.” Daarop komt de vraag: “Onze mannen?” “Ja”, klinkt het.

Honden afslachten

Ook blijkt uit de gesprekken dat de Russen met grote bevoorradingsproblemen kampen. Een man vraagt of er genoeg eten is. “Ja, het is oké. We voeden onszelf wel. We hebben een hond afgeslacht en opgegeten. Het was goed.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder