Connect with us

Nieuwste

Ref legt wedstrijd stil om speler die ramadan volgt na zonsondergang te laten drinken

Ramandan

In de Bundesliga vond een primeur plaats. Een wedstrijd in de Duitse eerste klasse is gepauzeerd om een speler die de ramadan volgt na zonsondergang te laten drinken. Moussa Niakhaté was de scheids heel dankbaar.

De ref legde de wedstrijd tussen Augsburg en Mainz stil in minuut 65. Moussa Niakhaté was de enige speler op het vel die de ramadan volgt. Omdat de zon net was ondergegaan mocht de Fransman nu wel eten en drinken. Dat is tijdens een voetbalwedstrijd niet vanzelfsprekend, maar scheids Jollenbeck besloot om de match even stil te leggen, zodat de speler kon drinken.

Speler heel dankbaar

Niakhaté rende naar de zijlijn om gulzig te drinken. Toen hij terug op het vel kwam, applaudisseerde hij voor de ref. Hij gaf hem ook een handshake. De communicatiebaas van de Duitse scheidsrechterbond Lutz Michael Frohlich liet weten dat arbiters de wedstrijd inderdaad mogen stilleggen om te drinken wanneer een speler die de ramadan volgt daarom vraagt. In de Premier League gebeurde het vorig seizoen al eens.