Connect with us

Nieuwste

Radiozenders stoppen per direct met radioprogramma Johan Derksen

Johan Derksen

Drie regionale omroepen schuiven Johan Derksen per direct aan de kant na zijn verhaal over seksueel wangedrag. NH Nieuws, Omroep West en RTV Rijnmond zetten zijn radioprogramma Muziek voor Volwassenen stop.

Omroep West zegt de beslissing te nemen uit respect voor alle slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hoofdredacteur Henk Ruijl legt uit: “De excuses die zijn aangekondigd komen te laat. Los van de uitkomsten van het onderzoek door het OM: we wisten best dat we met Johan een unieke en eigenzinnige presentator op zender haalden, maar dat kan niet betekenen dat hij dingen uitdraagt die zo ver afstaan van wat wij als omroep tot onze waarden vinden behoren.”

Aanranding bewusteloze vrouw

Derksen onthulde dinsdag in Vandaag Inside dat hij vijftig jaar terug een bewusteloze vrouw onheus benaderde door een kaars tussen haar benen te zetten. Eerst zei hij nog dat de kaars gepenetreerd is, maar dat zwakte hij woensdag af. Ondertussen liet het OM weten de zaak te zullen onderzoeken.

Wat met theatershow?

Of de theatertournee van Johan Derksen zondag nog doorgaat, hangt af van zijn excuses. Talpa eist dat hij vandaag excuses maakt. Agentschap At Next laat weten eerst de uitzending te willen afwachten.