Connect with us

Nieuwste

Plannen Poetin onthuld: ‘Groot Eurazië van Portugal tot Siberië’

Medvedev

Het plan van Rusland is om een groot Eurazië te creëren, van Lissabon tot Vladivostok. Dat onthulde oud Russisch president Medvedev. Zijn uitspraak zorgt voor grote bezorgdheid.

Vladivostok ligt in Siberië, het uiterste oosten van Rusland, en Lissabon is de grootste westelijke stad in Europa. De uitspraak is onderdeel van een lange en soms onsamenhangende verklaring van Medvedev, huidig bondgenoot van Poetin.

De oud-president verwees ook nog eens naar de beweringen over nazi’s in Oekraïne. “Het gepassioneerde deel van de Oekraïense bevolking bidt al dertig jaar voor een Derde Rijk”, zei hij. Volgens hem kan Oekraïne geen onafhankelijke staat zijn.

Het recente bloedbad in Boetsja omschrijft Medvedev als vals. Het zou in scène zijn gezet door Oekraïne om Rusland in een slecht daglicht te plaatsen. Hij leverde echter niet het minste bewijs van zijn beweringen.