Connect with us

Nieuwste

Peuter (3) al dagenlang doodziek door salmonella in Kinder Surprise

salmonella

Vorige week postte een moeder uit Engeland enkele hartverscheurende berichten over haar doodzieke dochtertje. De peuter ligt al dagenlang ziek in bed. Ze heeft een salmonellabesmetting opgelopen, wellicht na het eten van een Kinder Surprise ei.

De moeder deelt haar verhaal om andere ouders te waarschuwen. Ze schrijft dat haar dochter van drie uit het niets ziek werd. “Ze kreeg 39 graden koorts en sliep de hele dag door.” Onlangs had ze zelf buikgriep en eerst dacht ze dat ook het meisje het virus had opgelopen. Dat bleek niet het geval.

Salmonella

De bezorgde moeder vervolgt: “Haar temperatuur bleef maar stijgen. Ik wist dat het niet klopte.” Ze bracht haar dochter naar de huisarts en enkele dagen later kwam de diagnose: salmonellabesmetting. Vorige zondag at het meisje nog een Kinder Surprise ei, wat het vermoeden versterkt dat dit de oorzaak was.

De moeder is kapot van verdriet. “Ik zie de dood in haar ogen”, geeft ze aan. “Ze is zo levenloos. Het is hartverscheurend om te zien hoe mijn meisje, normaal zo vurig, avontuurlijk en actief, nu niet meer haarzelf is.”

Veel pijn

Het gaat nog altijd niet beter met het kleintje. Zondag namen ze weer contact op met het ziekenhuis omdat ze extreem veel pijn heeft.