Connect with us

Nieuwste

Overheid vraagt om trager te rijden en magnetron te gebruiken vanwege oorlog

energie

De Belgische overheid vraagt om op de snelwegen slechts 100 kilometer per uur te rijden vanwege de oorlog in Oekraïne. Voorts spoort de regering mensen aan om vaker eten op te warmen in de magnetron in plaats van op het gasfornuis.

De Belgische regering moedigt mensen aan om zuiniger te gaan leven. Dat om de afhankelijkheid van Russische energie te beperken en natuurlijk om iets te doen aan de torenhoge energieprijzen.

Energieminister Tinne Van der Straeten legt uit: “Elf miljoen kleine beetjes maken een groot verschil.” Ze adviseert om de verwarming een graadje lager te zetten en om maar 100 te rijden op de snelweg. Ook raadt de minister aan om wat vaker de magnetron te gebruiken. “Die verslindt tot 4 keer minder energie dan inductie of een gasvuur.”