Connect with us

Nieuwste

Oekraïense moeders schrijven contactgegevens op rug kinderen voor geval ze omkomen

gegevens op rug van kind

Oekraïense moeders schrijven de contactgegevens van familie op de rug van hun kinderen voor het geval ze in de oorlog om het leven komen. Dat blijkt uit foto’s gedeeld op de sociale media.

Oekraïense journalist Anastasia Lapatina, werkzaam voor de krant The Kyiv Independent, post op Twitter een opmerkelijke foto. Daarop zien we het tweejarige meisje Vira. Ze zit nog in de luiers. Op haar rug staan de namen en telefoonnummers van familieleden en haar geboortedatum.

De journalist schrijft: “Oekraïense moeders schrijven de contactgegevens van familieleden op het lichaam van hun kinderen voor het geval zij gedood worden en het kind overleeft. En Europa discussieert nog steeds over gas.”

Geen alleenstaand geval

Op Instagram verduidelijkt de moeder dat ze die gegevens op de rug van haar kind schreef voor het geval ze zou omkomen. Zo hoopt ze dat er toch iemand voor haar dochter zou kunnen zorgen. De moeder overwoog zelfs om de gegevens te tatoeëren. Zo bang is ze.

Andere Oekraïense ouders geven aan dat ze dat ook deden. Andere ouders naaiden de gegevens in de kleren van hun kinderen.