-

Nieuwste

Oekraïense moeders schrijven contactgegevens op rug kinderen voor geval ze omkomen

gegevens op rug van kind

Oekraïense moeders schrijven de contactgegevens van familie op de rug van hun kinderen voor het geval ze in de oorlog om het leven komen. Dat blijkt uit foto’s gedeeld op de sociale media.

Oekraïense journalist Anastasia Lapatina, werkzaam voor de krant The Kyiv Independent, post op Twitter een opmerkelijke foto. Daarop zien we het tweejarige meisje Vira. Ze zit nog in de luiers. Op haar rug staan de namen en telefoonnummers van familieleden en haar geboortedatum.

De journalist schrijft: “Oekraïense moeders schrijven de contactgegevens van familieleden op het lichaam van hun kinderen voor het geval zij gedood worden en het kind overleeft. En Europa discussieert nog steeds over gas.”

Geen alleenstaand geval

Op Instagram verduidelijkt de moeder dat ze die gegevens op de rug van haar kind schreef voor het geval ze zou omkomen. Zo hoopt ze dat er toch iemand voor haar dochter zou kunnen zorgen. De moeder overwoog zelfs om de gegevens te tatoeëren. Zo bang is ze.

Andere Oekraïense ouders geven aan dat ze dat ook deden. Andere ouders naaiden de gegevens in de kleren van hun kinderen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder