Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Salmonella in Kinder Surprise, ook twee Nederlandse kinderen besmet

In Groot-Brittannië en België kregen inwoners het advies om geen Kinder Surprise meer te eten. De chocolade-eieren zijn het voorwerp van een grote salmonella-uitbraak in verschillende Europese landen. Nu onderzoekt de NVWA of de Belgische eieren ook in ons land verspreid zijn.

Gisterenavond bracht het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) de waarschuwing naar buiten. Consumenten mogen vijf chocoladeproducten van het merk Kinder niet meer consumeren. Het gaat ook om de beroemde chocolade-eieren met het speelgoedje in. De producten komen uit de fabriek van moederbedrijf Ferrero in Aarlen.

Populaire snack voor kinderen

De waarschuwing leest: “Deze producten zijn populair bij jonge kinderen. Met Pasen in aantocht, verzoekt het FAVV dat ouders en opvoeders controleren of ze deze producten in hun bezit hebben en, zo ja, ervoor zorgen dat ze niet worden geconsumeerd.” De Britse voedselwaakhond deed eenzelfde oproep.

Grote salmonella-uitbraak

De fabriek kwam in het vizier naar aanleiding van een enorme salmonella-uitbraak in meerdere Europese landen. Uit onderzoek kwam dan de Belgische fabriek in beeld. In het Verenigd-Koninkrijk zijn er zestig besmettingen vastgesteld na het eten van de chocola. Vooral kinderen jongeren dan vijf worden ziek.

Nederlandse kinderen besmet

De NVWA bevestigt ondertussen dat er ook twee Nederlandse kinderen besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie. “We werken met man en macht om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Daarover volgt mogelijk later vandaag een toelichting”, klinkt het.  RTL Nieuws meldt dat de kinderen jonger zijn dan vijf en dat de ziekteverschijnselen zo ernstig waren dat ze zich bij een huisarts meldden.

Het is niet duidelijk waar de Kinder Surprise is gekocht. De nieuwszender geeft mee dat een melding dateert van eind februari en de tweede van in maart.

NVWA

Nu onderzoekt de NVWA samen met de Belgische autoriteiten of de Kinder Surprise ook in Nederland is verspreid. Daarvoor bestaan voorlopig nog geen aanwijzingen, maar het onderzoek loopt nog.

Het gaat om de volgende producten:

Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22,

Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22

Schoko-Bons met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22

Kinder Mini Eggs met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.

Lees verder

Economie

John van den Heuvel vindt harde steun na overleden dochter

John van den Heuvel zei op Instagram dat het vandaag een moeilijke dag was voor hem en zijn vrouw. Hun eerste kind werd levenloos geboren op 11 april 1991 na negen maanden zwangerschap. “Een bijzondere dag vandaag, met een droevige kant voor ons”, aldus de misdaadverslaggever.

“De korte tijd die Kirsten in ons leven heeft doorgebracht, zullen we altijd koesteren en nooit vergeten”

In zijn autobiografie uit 2015, The Mirror of Justice, vertelt John hoe hun dochter stierf in de baarmoeder van zijn vrouw Mariëtte. We kunnen lezen: “De geboorte is – in tegenstelling tot wat het lijkt – een ontroerend en mooi moment”. Na het opwekken van kunstmatige weeën die meer dan 24 uur aanhielden, werd haar dochter Kirsten geboren op 11 april 1991. Ze is vandaag 30 jaar oud. “ Na Kirsten hebben we drie zonen, daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Maar we koesteren en zullen de korte tijd die Kirsten in ons leven doorbracht nog steeds koesteren”, zei de voormalige politieagent in de aangeklaagde post.

Daaropvolgende bloedonderzoeken wezen uit dat Kirsten trisomie 18 had, “een belangrijke chromosomale afwijking die onverenigbaar is met het leven op chromosoom achttien”. Onder de (bekende) post betuigde Nederland hun medeleven met John, waaronder Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie Plessen, Kelly Weeks, Monique Westenberg, Gerard Joling, William Rutten, Eddy Zoëy en Nicolette Kluijver. “In gedachten bij jullie”, schreef Maik de Boer ook.

Het was een bijzonder emotionele dag voor John en zijn familie, die meestal niet in het middelpunt van de belangstelling staan ​​en vaak op RTL zitten om over strafzaken te praten, zoals Taghi.

Lees verder

Economie

Familie Meiland kapot van verdriet door overlijden

Slecht nieuws voor Meilandjes: Bulldog Bommel bleek zo ziek dat hij niet meer gezond was. De familie moet de hond naar bed hebben gebracht, zoals te zien is in de aflevering van Chateau Meiland van vanavond.

Een deskundige heeft de hond grondig onderzocht. “Uit het onderzoek bleek dat zijn gewrichten, zijn knieën, het feit dat alles helemaal kapot was”, zei Martien bedroefd. Bommel voelde zich slecht, dus hij werd steeds agressiever en viel steeds meer mensen aan. Hij had pijn en was erg in de war, dus Erica, Maxime en Martien voelden zich genoodzaakt het dier te laten inslapen.

De vraag is dus: wat kan de familie doen ter nagedachtenis aan Bommel? Ze vinden een urn te treurig en begraven op de boerderij is geen optie: misschien moeten ze binnenkort verhuizen. Maar toen kreeg Maxime een idee. “ Kunnen we niet gewoon Bombel vormen? ”, ze stelde voor. “ Dat is een goed idee,’ antwoordde Martien. “ Dan kunnen we hem hier in de gang zetten en kan ik hem nog steeds aaien zonder bang te zijn dat hij me bijt. ”

Maxime Meiland

Martien deelde vanavond een foto van het dier op Instagram. “ Na jaren van plezier en angst hebben we voor jou besloten. We zijn verdrietig en blij. Je blijft voor altijd in onze Bommeltje harten! “, voegde hij eraan toe. De reality-tv-ster werd overspoeld met steunbetuigingen van de bekende Nederlanders. Onder meer Jan Versteegh, Viktor Brand en Wendy van Dijk wensen hem veel sterkte.

Lees verder

Economie

Ruud de Wild met spoed naar ziekenhuis na heftige bloeding

Ruud de Wild ligt weer in het ziekenhuis. De radio-dj mocht afgelopen weekend weer naar huis na een geslaagde darmresectie, maar is maandagmiddag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn superieuren meldden het aan het ANP. Een week geleden maakte NPO Radio 2-dj bekend dat hij last heeft van darmkanker.

Volgens Shownieuws had zijn vriendin, Olcay Gulsen, meerdere complicaties en is De Wild uit voorzorg met een ambulance afgevoerd na hevig bloedverlies, meldt Shownieuws. rehabiliteren
Maandagochtend maakte Gulsen bekend dat haar vriend naar huis was teruggekeerd.

Radio-dj’s zullen er baat bij hebben na drie maanden revalidatie. Vorige week is De Wild voor het eerst geopereerd. Hij zei dat hij op tijd was.

Lees verder

Trending