-

Nieuwste

NASA ontdekt grootste komeet ooit die met rotvaart op aarde afstevent

komeet

NASA heeft de grootste komeet ooit ontdekt. Het gevaarte komt met een duizelingwekkende vaart op ons af. Volgens het Amerikaanse ruimtevaartprogramma moeten we ons vooralsnog niet teveel zorgen maken.

De komeet C/2014 UN271 heeft een diameter van 128 kilometer en is de grootste ooit waargenomen. De vaste kern van de komeet alleen al is om en bij de vijftig keer groter dan nucleus van andere gekende kometen. Het ding weegt zo’n 500 triljoen ton.

Rotvaart

De komeet reist momenteel vanuit een uithoek van ons zonnestelsel aan een snelheid van meer dan 32.000 kilometer per uur. De NASA zegt dat we niet moeten panikeren. De komeet komt nooit dichter dan 1,6 miljard kilometer van de zon. Dat zal overigens pas gebeuren in het jaar 2031.

Professor in de planetaire wetenschap David Jewitt van de Universiteit van California legt uit: “Deze komeet is letterlijk het topje van de ijsberg voor vele duizenden kometen die te zwak zijn om op te merken in de verder weg gelegen delen van het zonnestelsel.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder