Connect with us

Nieuwste

NASA ontdekt grootste komeet ooit die met rotvaart op aarde afstevent

komeet

NASA heeft de grootste komeet ooit ontdekt. Het gevaarte komt met een duizelingwekkende vaart op ons af. Volgens het Amerikaanse ruimtevaartprogramma moeten we ons vooralsnog niet teveel zorgen maken.

De komeet C/2014 UN271 heeft een diameter van 128 kilometer en is de grootste ooit waargenomen. De vaste kern van de komeet alleen al is om en bij de vijftig keer groter dan nucleus van andere gekende kometen. Het ding weegt zo’n 500 triljoen ton.

Rotvaart

De komeet reist momenteel vanuit een uithoek van ons zonnestelsel aan een snelheid van meer dan 32.000 kilometer per uur. De NASA zegt dat we niet moeten panikeren. De komeet komt nooit dichter dan 1,6 miljard kilometer van de zon. Dat zal overigens pas gebeuren in het jaar 2031.

Professor in de planetaire wetenschap David Jewitt van de Universiteit van California legt uit: “Deze komeet is letterlijk het topje van de ijsberg voor vele duizenden kometen die te zwak zijn om op te merken in de verder weg gelegen delen van het zonnestelsel.”