-

Nieuwste

Monique zorgt voor rel op school Dré: ‘Andere ouders woest om vrijstelling’

Monique en zoontje

Monique Westenberg veroorzaakte heel wat heibel op de school van haar zoon Dré. Ze vroeg en kreeg een vrijstelling om naar Amerika te reizen. Andere ouders zijn er niet over te spreken. Ook zij willen nu een vrijstelling om op vakantie te gaan.

Monique en Dré vertrokken samen naar Amerika om daar André Hazes te bezoeken. Maar omdat Dré vijf jaar oud is, is hij gewoon leerplichtig. Voor een vrijstelling moet je dan ook een heel goede reden hebben.

Vrijstelling

Het is niet geweten wat Monique precies in Amerika gaat doen, maar de vrijstelling was blijkbaar geen probleem. Bij een afwezigheid van tien dagen, is alleen toestemming nodig van de directeur van de basisschool. Bij een langere afwezigheid moet de toestemming gevraagd worden bij een leerplichtambtenaar.

Het is niet duidelijk hoe lang ze precies wegblijven, maar wellicht vroeg Monique alleen toestemming bij de directeur. En daar konden andere ouders niet om lachen.

Woedende ouders

Dré loopt school in Park16Hoven in Rotterdam. Daar zijn drie basisscholen gevestigd. Het nieuws over de vrijstelling verspreidde zich als een lopend vuurtje. Yvonne Coldeweijer spreekt van een enorme rel.

“Ik heb vernomen dat er nogal wat gedoe is ontstaan op de basisschool van mini Dré. Er zijn meer ouders die met hun kind tijdens schooltijd op vakantie hadden gewild, maar hun verzoek werd afgewezen. Deze ouders zijn woest naar school gestapt toen ze zagen dat mini Dré wel toestemming had gekregen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder