-

Nieuwste

Komende week zomerse temperaturen: ‘Lokaal meer dan 20 graden’

zomer

Na een regenachtige en koude week slaat het weer komende week helemaal om. Weeronline geeft aan dat we bij aanvang van de weg nog wat regenbuien krijgen, maar toch ook lange zonnige periodes. Vanaf dinsdag schiet de temperatuur aanzienlijk omhoog. In het zuiden en het noorden wordt het dan 15 tot 20 graden.

Vanaf maandag krijgen we meer zon en blijft het meestal droog. Af en toe is er sluierbewolking, maar de zon breekt daar goed doorheen. In het noorden loopt de temperatuur op tot 11 graden en in het zuiden naar 15 graden.

Dinsdag stijgen de temperaturen nog meer naar 18 tot 21 graden. Het blijft opnieuw overwegend droog. Af en toe is er nog bewolking, maar ook dinsdag breekt de zon overal goed door.

Tot aan het paasweekend is er vervolgens wat meer wisselvallig weer. Er is meer bewolking en we krijgen hier en daar een regenbui. Maar ook dan blijft het relatief warm en zonnig, met temperaturen die schommelen tussen de 15 en 21 graden.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder