Connect with us

Nieuwste

Kabinet moet pas in 2028 duurzaam rijden: “Nu nog te weinig comfort’

Rutte in Porsche

Het kabinet moet pas in 2028 duurzaam gaan rijden. Minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken zegt dat de dienstauto’s pas dan elektrisch moeten zijn. Nu is er nog niet genoeg comfort volgens haar.

Dat is best raar voor een zelfverklaard groen kabinet. Bruins erkent dat er momenteel slechts 2 elektrische auto’s zijn van de 31 dienstauto’s. “Momenteel worden twee bewindspersonen gereden in een zero-emissie dienstauto. Daarnaast worden 20 semi-elektrische voertuigen ingezet voor het vervoer van bewindslieden.”

“In de verduurzamingsopgave van het Rijkswagenpark moet wel rekening gehouden worden met lopende contracten voor het wagenpark en doelmatige besteding van middelen. Gelet op het voorgaande zie ik voor het aanscherpen van de richtlijnen op dit moment geen aanleiding”, legt de bewindsvrouw uit. Momenteel is de keuze gemaakt om niet verder te verduurzamen.

Klagen over comfort

Bruins jammert ook over het comfort. “Het aanbod op de markt van zero-emissie auto’s die aan de gewenste inrichting voldoen (zoals voldoende been- en hoofdruimte en een ergonomisch aan te passen zitplek), is op dit moment nog beperkt.”

Lees verder

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending