-

Nieuwste

John van den Heuvel: ‘Marco Borsato en Ali B mogelijk jaren in de cel’

John van den Heuvel

John van den Heuvel acht het goed mogelijk dat Ali B en Marco Borsato voor jaren achter de tralies verdwijnen. Vooral de rapper riskeert een zware straf. “Tussen de drie en tien jaar”, klinkt het.

Deze week raakte bekend dat Jeroen Rietbergen, regisseur Martijn N., Ali B en Marco Borsato officieel verdachten zijn in de zaak rondom The Voice. Daarmee wordt de kans groot dat de BN’ers voor de rechter moeten verschijnen. John van den Heuvel zegt aan dat dit voor hen geen prettig vooruitzicht is.

Gevangenisstraffen

De misdaadjournalist wijst erop dat een publieke behandeling van de zaak heel schadelijk zal zijn. In lichtere zedenzaken volgt er soms een schikking. “Die kans is bij Ali B niet zo groot omdat hij van verkrachting wordt beschuldigd. Daar staan in de regel straffen op tussen de drie en tien jaar.”

Wat met Marco Borsato? “Hij zou zich hebben vergrepen aan een destijds vijftienjarig meisje. Op betasten en seksueel binnendringen (niet met een geslachtsdeel), waar Borsato van wordt beticht, staat een gevangenisstraf tussen de twaalf en zesendertig maanden. Als uitsluitend betasten wordt bewezen, dan geldt een straf tussen de drie en twaalf maanden.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder