-

Nieuwste

IS dreigt met aanslagen in Europa na dood leider

IS

Islamitische Staat (IS) wil de dood van zijn in februari omgekomen leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi wreken. De terreurgroep roept zijn aanhangers op om nieuwe aanslagen te plegen in Europa. Hij vraagt hen gebruik te maken van de oorlog in Oekraïne, die hij aanhaalde als kruisvaardersoorlog. De woordvoerder van IS deed de oproep via berichtendienst Telegram.

De Amerikaanse president Joe Biden kondigde op 3 februari aan dat de ‘kalief’, de voormalige IS-leider, om het leven was gekomen. De man had zichzelf tijdens een Amerikaanse militaire operatie in het noordwesten van Syrië opgeblazen. IS bevestigde zijn overlijden op 10 maart. Over de nieuwe leider, Abu al-Hasan al-Hashimi al-Quraish, is nog niet zoveel bekend.

In Irak en Syrië is er nog altijd aanwezigheid van IS. Het zou daar gaan om zo’n tienduizend actieve strijders. De terreurgroep is ook in andere landen nog actief, met takken in Afrika en Azië.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder