-

Nieuwste

Groot verdriet voor Rogier: honden gedwongen uit huis geplaatst

Rogier Smit

Rogier krijgt een zware tegenslag te verwerken. Tijdens een wandeling met zijn twee labradors liep het onlangs goed fout. Nu moet hij zijn trouwe viervoeters een tijd missen. De honden zijn uit huis geplaatst en vertoeven op een zorgboerderij.

Na een ongelukkige val is Rogier afgevoerd naar het ziekenhuis. Toen hij zijn honden Brownie en Muffin wilde uitlagen, liep het mis.

Onhandige val

Rogier legt uit wat er precies gebeurde. “Ik struikelde en kwam keihard op mijn knie terecht. Waarover ik precies ben gestruikeld, weet ik eigenlijk nog steeds niet. Ik kermde van de pijn en kon niet meer opstaan.”

Een passant zag Rogier kermend van de pijn op de grond liggen en belde de hulpdiensten. “Met gillende sirene werd ik afgevoerd naar het ziekenhuis in Gouda.”

Daar bleek dat hij zijn knie gebroken had en dat een operatie nodig was. “Inmiddels ben ik geopereerd in het Medisch Centrum in Leeuwarden en de komende tijd moet ik uiteraard gaan revalideren.”

Honden uit huis

Vanwege zijn revalidatie kan hij dus niet meer voor zijn honden zorgen. De honden zitten nu bij een dame genaamd Lia, de oprichtster van Reservebaasje. Hoewel de beestjes in goede handen zijn, wil hij ze zo snel mogelijk terug.

Maar toch zal Rogier nog even moeten wachten. “Ik heb geen idee hoelang het gaat duren, maar zelf schat ik zo’n zes weken, ik ga er hard mee aan de slag, want dan kan ik tenminste mijn honden weer in mijn armen sluiten. Ik mis ze zo erg.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reservebaasje (@reservebaasje)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder